Sukkerfritt sjokoladepålegg

Dette deilige, hjemmelagde sjokoladepålegget er ikke tilsatt sukker, så du kan servere det til hele familien med god samvittighet. Nydelig på nystekte rundstykker, for eksempel Grovbakst Supergrove rundstykker med valmuefrø!

Du trenger:
150 g cashewnøtter (uten salt)
200 g dadler (ca. 10 stk, vekt uten sten)
1,5 dl vann
4 ss kakaopulver (100 prosent kakao)
2 ss honning, agave- eller lønnesirup (kan sløyfes)

Slik gjør du:
Kok opp vannet, og hell det over dadlene. La dem trekke cirka ti minutter. Finhakk nøttene i en blender eller kjøkkenmaskin.

Ha alle de andre ingrediensene i blenderen sammen med nøttene, og kjør det til en glatt masse. Stopp blenderen et par ganger, og skrap ned fra sidene med en slikkepott. Spe eventuelt med litt vann hvis sjokoladepålegget blir for tykt.

Ha sjokoladepålegget over i en tett boks eller glass og oppbevar i kjøleskapet.

Sukkerfritt sjokoladepålegg

Foto: VG partnerstudio