Grønn ertesuppe og rundstykker

Noen ganger er faktisk det enkle også det beste. Som en irrgrønn ertesuppe med bare fem ingredienser som tar deg ti minutter å lage. Like populær blant store som små. Server den med grove rundstykker, noen fiskebiter, stekt bacon, kanskje et kokt egg eller litt friske urter. Nam!

Du trenger:
400 gram frosne erter
3 ss smør
2 hakket sjalottløk
7 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
1 dl fløte, creme fraiche eller rømme
salt, pepper
evt cayennepepper

Slik gjør du:
Fres løken i smøret. Ha i ertene. Hell over kraften og kok opp. La det småkoke i 3-4 minutter. Ha i fløten, evt rømme eller creme fraiche. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser slik at du får en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper.

Grønn ertesuppe med runstykker

Tekst og bilder: @familiematblogg